Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ارسلان زارع ظهر امروز در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی قطعه ۶ راه‌آهن رشت کاسپین انزلی با بیان اینکه با تکمیل این خط ریلی اقتصاد استان را با رشد چشمگیری مواجه می‌کند، اظهار کرد:بر اساس آمار قطعه ۶ این راه‌آهن از کیلومتر ۱۸۵ آغاز و مساز قطع جاده رشت- فومن از روستاهای کمسار پس ویشه و کفرود عبور و سپس به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره بهدجزئیات ساختاری ۶ راه‌آهن رشت کاسپین انزلی گفت: طول این قطعه نزدیک به ۱۷ کیلومتر و ۹۴ آبرو و به طول ۳۱۳ متر و هشت پل خاص به طول ۲۷۳ متر در این پروژه اجرا می‌شود.

استاندار گیلان با اذعان به اینکه یکی از مهم‌ترین گام‌های اتصال ریلی در استان انجام‌شده است، بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته یکی از مهم‌ترین گام‌ها و پروژه‌های نهایی و در نیمه دوم شهریورماه اتصال ریلی خلیج‌فارس به دریای خزر با ریل‌گذاری راه‌آهن رشت- کاسپین- انزلی به طول ۴۰ کیلومتر انجام شد و این روند ادامه دارد.

زارع یکی از اهداف اتصال قطعه ۶ راه‌آهن رشت کاسپین انزلی را اتصال مرکز استان به دریای کاسپین دانست و افزود: اجرایی شدن این خط ریلی با اعتبارات عمرانی ملی و به‌عنوان بخشی از طرح راه‌آهن قزوین- رشت- انزلی شروع‌شده و با اتمام این طرح مرکز استان به منطقه گردشگری کاسپین متصل می‌شود.

وی با تأکید بر تأثیر مؤثر اتصال خط ریلی راه‌آهن رشت کاسپین انزلی بر حمل‌ونقل داخلی، خارجی و بار و مسافر تصریح کرد: این پروژه ازنظر ایجاد یک بزرگراه ریلی جدید برای صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا از مناطق شمالی کشور به خلیج‌فارس، آب‌های آزاد بین‌المللی و دیگر کشور‌های همسایه ایران بسیار اساسی و مهم بوده و منجر به ایجاد اشتغال پایدار در استان می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان گیلان مهم‌ترین مشکل در اجرای پروژه راه‌آهن رشت کاسپین انزلی را تأمین مصالح و شرایط اقلیمی دانست و گفت: بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد پروژه همچنان حدود یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب خاک و مصالح نیاز دارد که پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص انجام‌شده است.

زارع با تأکید بر اینکه مجوزهای لازم برای انتقال مصالح موردنیاز راه‌آهن رشت انزلی کاسپین صادر می‌شود، تصریح کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی،قضایی و با صدور مجوزهای لازم برای انتقال صدور مجوزهای انتقال مصالح عملیات اجرایی این پروژه با سرعت انجام و بسیار امیدوارم با اهتمام موجود تا خرداد‌ماه سال آینده، خط ریلی به بندر کاسپین و منطقه آزاد انزلی متصل شود.

وی از تزریق ۷۰ میلیارد تومان اعتبار به تکمیل راه‌آهن رشت انزلی کاسپین خبر داد و بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و با مساعدت سازمان برنامه‌وبودجه کشور ۷۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر افزون بر ۵۰  میلیارد تومان ماه گذشته به این پروژه تزریق‌شده و نگرانی از بابت موضوعات مالی وجود ندارد.

استاندار گیلان با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی قطعه‌های ۶ و هفت راه‌آهن رشت انزلی کاسپین افزود: با اعلام پیمانکار ۹ کیلومتر از بخش‌های تکمیلی عملیات زیرسازی را تا پایان ماه جاری ریل‌گذاری شده و با توجه به محدودیت‌های زمانی پس از تحویل قطعات تکمیلی زیرسازی، عملیات روسازی و ریل‌گذاری به‌صورت هم‌زمان انجام می‌گیرد.

 

به گزارش فارس، قطعه ۶ این پروژه از کیلومتر ۱۸۵ (جاده جیرده) آغاز و پس از قطع جاده رشت – فومن و با عبور از روستاهای کمسار، پس ویشه و کفترود (نرسیده به جاده پیربازار) خاتمه می‌یابد. طول این قطعه نزدیک به ۱۷ کیلومتر است و ۹۴ آبرو به طول ۳۱۲ متر و نیز هشت پل خاص به طول ۲۷۳ متر در این قطعه کار می‌شود.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: کاسپین گیلان انزلی راه آهن راه آهن رشت کاسپین انزلی خط ریلی قطعه ۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان

تین نیوز

پس از تحرکات گسترده ازبکستان برای جلب رضایت همسایگان این کشور مچون روسیه برای پیوستن به پروژه ساخت کریدور ترانس افغان، معاون نخست وزیر قزاقستان نیز از تصمیم آستانه برای پیوستن به این پروژه خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، «سریک ژومانگارین» در جریان نشست مشترک خود با عبدالغنی برادر همتای افغان خود در کابل، از تصمیم قطعی دولت قزاقستان برای سرمایه گذاری و مشارکت در ساخت کریدور ترانس افغان خبر داده و تاکید کرد که این پروژه منافع گسترده ای برای آستانه در بر خواهد داشت.

منافع قزاقستان و دیگر اعضای CIS از پیوستن به پروژه ترانس افغان

کریدور ترانس افغان بر اساس آخرین نقشه موجود، از داخل خاک ازبکستان آغاز شده و پس از عبور از مرز ترمز، راهی مزار شریف و سپس کابل و پیشاور در پاکستان خواهد شد. به نوشته نشریه تایمز  آستانه، قزاقستان قرار است در تامین ناوگان مورد نیاز برای کریدور ریلی ترانس افغان مشارکت داشته باشد. این کشور طی سه سال اخیر، میزان صادرات ریلی خود به افغانستان را بیش از ۱۴ درصد افزایش داده که نشانگر اهمیت یافتن توسعه تجارت میان دو کشور است. در حقیقت، میزان صادرات ریلی قزاقستان به افغانستان از  سال ۲۰۲۱، بیش از ۱.۵ میلیون تن افزایش یافته و به ۲.۷ میلیون تن رسیده است.

به نوشته نشریه تایمز آستانه، پیش بینی کارشناسان بازرگانی قزاقستان این است که تا سال ۲۰۳۰ میزان صادرات ریلی این کشور به افغانستان بیش از ۴۰ درصد رشد داشته باشد. نخستین قطار باری قطاقستان به افغانستان را شرکت «تمیر ژولی اکسپرس» در ۲۴ آوریل سال جاری اعزام نمود. بارهای ترانزیتی ریلی اعزام شده به سمت افغانستان به صورت ترکیبی حمل شده و پس از عبور از این کشور راهی پاکستان و سپس بندر جبل علی در امارات خواهد شد. مدت زمان سیر این محموله ترانزیتی نیز ۲۰ الی ۲۵ روز تخمین زده می شود.

عمده تمرکز قزاقستان بر مسیر افغانستان مربوط به صادرات غلات و گندم بوده که کشورهای عربی بزرگترین خریدار این محصولات به حساب می آیند. قزاقستان طی سال های اخیر، تلاش گسترده ای برای دستیابی به بازار بزرگ کشورهای عربی داشته و به همین منظور، مقام های ارشد این کشور در تاریخ ۲۷ فروردین ماه، در نشست مشترک وزرای کشورهای آسیای مرکزی و شورای همکاری خلیج فارس در تاشکند شرکت داشتند. هرچند، دیگر کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمستان و جمهوری آذربایجان نیز در این نشست حضور داشتند که نشانگر اهمیت دستیابی به بازار شورای همکاری خلیج فارس از سوی کشورهای CIS است.

همچنین، دو کشور قزاقستان و ترکمنستان در حال توسعه زیرساخت های ترمینال باری مشترک خود یعنی «بینیو» بوده که قصد دارند ظرفیت بارگیری این ترمینال را به ۱۲ هزار تن در کف و ۳ هزار تن در طبقات برسانند. این ترمینال مشترک نهایتا به هر دو کشور اجازه خواهد داد تا حجم بار ترانزیتی به سمت افغانستان را تا میزان چشمگیری افزایش دهند.

از سوی دیگر، کشورهای آسیای مرکزی که مسیر بار کریدور میانی نیز محسوب می شوند، به دنبال انتقال بار ترانزیتی غرب چین به سمت جنوب، با استفاده از مسیر افغانستان هستند. این نکته را نیز باید در نظر داشت که قزاقستان، علاوه بر خط ریلی موجود اتصالی با چین، در حال ساخت دو خط ریلی مشترک دیگر با این کشور بوده که این موضوع می تواند صادرات و ترانزیت بار ریلی این کشور چین را تا سطح چشمگیری افزایش دهد. در حال حاضر نیز، میزان بار ترانزیتی استان «شی یان» چین به سمت قزاقستان، طی یک سال گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

آیا مسیر ایران دور خواهد خورد؟

اکنون نوبت به این سوال رسیده که آیا در صورت ساخت پروژه ترانس افغان، این پروژه تهدیدی جدی علیه منافع ترانزیتی ایران محسوب خواهد شد یا خیر؟ پیش از پاسخ به این سوال باید این نکته را بدانیم که علاوه بر عزم جدی مشترک افغاسنتان و کشورهای CIS برای ساخت کریدور «ترانس افغان»، سرمایه هنگفت سه کشور قطر، امارات و عربستان سعودی به عنوان پشتوانه مالی این پروژه محسوب شده و همین امر، عملیات ساخت پروژه را تا حد زیادی تسهیل خواهد کرد.

چین نیز به عنوان یکی از منتفعین غیر مستقیم پروژه ترانس افغان که قصد ترانزیت بار صادراتی خود از طریق این مسیر به سمت جنوب را دارد، به طور حتم حامی فنی این پروژه خواهد بود. همچنین، با توجه به روابط نزدیک میان پکن و طالبان پس از سقوط دولت اشرف غنی، چینی ها به شکلی گسترده در بخش های مختلف معادن و صنایع افغانستان حضور دارند. در دوران جدید حکومت طالبان، چینی ها بخش های مختلفی از معادن سنگ های قیمتی افغانستان را در دست گرفته اند که می بایست برای خارج ساخت اکتشافات خود، مسیری مناسب پیدا کنند. به نظر می رسد کریدور ترانس افغان، همان مسیری باشد که چینی ها برای صادرات استخراج های مختلف خود به آن نیاز دارند.

در مقابل کریدور ترانس افغان، مسیر ایران و چابهار قرار دارد که به نظر می رسد به دلیل شرایط پر تنش موجود در خاورمیانه، کشورهای حوزه CIS و تا حدی چین، ترجیح می دهند مسیری امن تر و به دور از تحریم های احتمالی برای مبادلات تجاری خود پیدا کنند. اگرچه امنیت و سهل الوصول بودن مسیر ایران به لحاظ شرایط توپوگرافی با کریدور ترانس افغان قابل قیاس نیست، اما باید این نکته را در نظر داشت که در خصوص کریدور میانی یز همین موضوع رخ داد. همسایگان دو طرف دریای خزر و چین ترجیح دادند به جای مسیر ایران، از مسیر پر هزینه این کریدور استفاده نموده و دردسر حمل ترکیبی از عرض دریای خزر را به جان بخرند.

لذا در خصوص مسیر چابهار نیز به نظر می رسد همان ماجرا بار دیگر در حال تکرار بوده و به طور حتم، راه اندازی کریدور ترانس افغان، ضربه قابل توجهی به آینده مسیر چابهار ایران خواهد زد. لذا ورود دستکاه دیپلماسی به موضوع کریدور ترانس افغان و آینده آن در راستای حفاظت از منافع ملی کشورمان در صنعت ترانزیت بسیار حیاتی بوده و می بایست بدون فوت وقت به این مساله رسیدگی نماید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نورمحمدی: در جام حذفی هدفی جز قهرمانی نداریم
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • افتتاح آرش مال تحولی بزرگ در خدمات متفاوت و تجربه‌های نوین برای گردشگران
  • متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور
  • (تصاویر) ماهی‌های دودخانه در بندر انزلی
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • ورود قطار ۵ ستاره به شبکه ریلی همدان
  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • فدراسیون فوتبال ۳۵۰ میلیون تومان دیگر به جیب زد!